Spletno raziskovanje v šolski knjižnici - Novak Zabukovec, Vlasta (Šolska knjižnica, 2013)
Namen tega prispevka je predstaviti posebnosti spletnega raziskovanja, ki je v današnjem času vedno bolj pogosto. Opisane bodo prednosti in pomanjkljivosti, predvsem zato, da jih bomo znali prepoznati in upoštevati pri načrtovanju spletnega raziskovanja v šolski knjižnici. Predstavljeni bodo naslednji spletni raziskovalni pristopi: anketiranje s pomočjo e-pošte, intervju preko e-pošte, spletno anketiranje in analiza spletnih dokumentov. V zaključnem delu pa se bom dotaknilla še etičnih vidikov spletnega raziskovanja.
Keywords: ankete; e-pošta; etična načela; intervjuji; spletno raziskovanje; šolske knjižnice