New records of bees (Hymenoptera: Apoidea: Anthophila) in Slovenia - Gogala, Andrej (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2012)
Predstavljeni so podatki o treh vrstah samotarskih čebel, ki v Sloveniji še niso bile znane. Andrena morio, najdena na Krasu, in Anthidium florentinum z obale sta bili zabeleženi v letu 2011. Anthophora dalmatica je bila prepoznana med muzejskimi primerki, zbranimi v Istri.
Keywords: Andrenidae; Apidae; fauna; favna; Hymenoptera; Megachilidae; Slovenia