Deutsche Tabulatur - Motnik, Marko (Muzikološki zbornik, 2011)
Intabuliranje in igranje vokalnih skladb sta v 16. in 17. stoletju sodili med pomembne dolžnosti organistov. To potrjujejo tako izrecna poročila kot tudi vsebina številnih tabulaturnih knjig iz tega časa.
Keywords: glasbila s tipkami; intabolacija; intabulation; keyboard instruments; tabulatura; tabulature; vocal polyphony; vokalna polifonija