Vloga medijev v političnem komuniciranju - Hribar, Nataša (Teorija in praksa, 2009)
V prispevku izhajamo iz predpostavke, da na jezikovno vedenje nosilcev političnih funkcij pomembno vpliva dejstvo, ali njihove nastope spremljajo mediji in javnost ali ne. Vendar z analizo ilokucijske strukture političnih govorov na sejah državnega zbora in delovnih teles državnega zbora ugotavljamo, da bolj kot navzočnost medijev na jezikovne strategije politikov vpliva vsebina razprave. Ob sporni temi politiki ostajajo na različnih bregovih, se pa kažejo razlike v stopnji in načinih črnjenja nasprotnika ter stopnji konstruktivnosti razpravljavcev.
Keywords: Political communication; Politično komuniciranje; Mass media; Množični mediji; Govor; Speech; politični govor; Slovenia; Slovenija; analize