The space of time - Hitchcock, Peter (Primerjalna književnost, 2013)
Članek vpelje "prostor časa" kot koncept, ki zajame tako zgodovinsko krizo kakor literarnost. Prostor časa privzame obliko in vsebino takšne krize in povrh bere krizo kot problem časovnih in prostorskih razmerij. Kriza je tudi imanentna konceptom časa in prostora v igri. Članek obravnava to problematiko tako v njeni dialektičnosti kakor v njenem kronotopu. Protislovja med dialektiko in kronotopom so pomenljiva za najrazličnejše krize, vključno s tisto, ki jo označuje "prostorski obrat".
Keywords: literarna veda; literary science; naratologija; narratology; prostor in čas; kronotop; prostorski obrat; literarna teorija; literary theory; literarne študije