Modeliranje vodostaja morja z metodo nevronskih mrež na primeru neurnega vala v Tržaškem zalivu decembra 2008 - Ličer, Matjaž (Acta hydrotechnica, 2006)
Tidal tables can be a useful tool for sea-level forecasting ...
Keywords: Adriatic Sea; harmonic analysis; harmonična analiza; Jadransko morje; napovedovanje višine morja; neural networks; neurni val; nevronske mreže; numerical modelling; numerično modeliranje; plimovanje; sea-level forecasting; storm surge; tides