New data about the distribution and altitudinal span of the Dalmatian Ringlet, Proterebia afra dalmata (Godart, 1824) (Lepidoptera: Satyrinae) in Croatia - Koren, Toni (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Med raziskavami favne metuljev dalmatinskih hribov v zadnjih letih smo vrsto Proterebia afra dalmata (Godart, 1824) našli na več novih lokalitetah, vključno s prvimi najdbami te podvrste na višjih nadmorskih višinah (gore Poštak, Svilaja, Promina, Kamešnica in Dinara). V članku predstavljamo veliko popolnejšo sliko razširjenosti tega domnevno redkega metulja in razpravljamo o njegovi višinski razširjenosti. Vrsto smo našli na skoraj 1500 m višine, zat omoramo zavreči opredelitev vrste kot nižinske.
Keywords: Croatia; Dalmacija; Dalmatia; dalmatinski rjavček; entomologija; Hrvaška; metulji; prevalence; razširjenost; Slovenia; Slovenija; Žuželke