Photojournalism in nineteenth century Brazil - Marocco, Beatriz (Javnost (Ljubljana), 2007)
Članek obravnava delo dveh nemških fotografov, Augusta Stahla in Reverta Henriqua Klumba, s katerima se začenja fotografski novinarski žanr v Braziliji. Avtor uporablja Foucaultovo arheologijo kot metodo za raziskovanje in analizo prispevkov obeh fotografov k novinarskemu diskurzu.
Keywords: Brazilija; časniki; časopisi; journalism; novinarstvo; novinarji; List of photographers; fotografi; dokumentarna fotografija; fotografski motivi