Pomen pouka književnosti v gimnazijskem programu - Ambrož, Darinka (Jezik in slovstvo, 2019)
Prispevek se sprašuje o pomenu pouka književnosti v času, ko branje za mnoge dijake ni več vabljivo oziroma se jim zdi, da je treba v branje vložiti preveč napora in jim svet besed nadomešča svet podob. Kljub temu še vedno velja Konfucijeva misel o koristnosti učenja pesmi.
Keywords: bralni užitek; gimnazije; književnost; literarna klasika; pomen branja; pouk književnosti; sporazumevalne zmožnosti; šolski kurikulum; učni načrt