Ekspertni sistem za analizo rezultatov simulacij taktičnih radijskih omrežij - Klampfer, Saša (Informacije MIDEM, 2009)
Članek opisuje metode analize in zasnovo sistema za avtomatizirano analizo simulacijskih rezultatov pridobljenih iz orodja za simulacije komunikacijskih omrežij - OPNET modelerja. Pri tem smo se omejili na temeljne gradnike, ki jih sistem mora vsebovati, da ga lahko uvrstimo v razred ekspertnih sistemov. V prvem delu članka smo za vsak gradnik podali temeljit opis. Dodali smo tudi opise mehanizmov mehkih množic, baze znanja in pravil, ki se uporabljajo v procedurah sklepanja in iskanja koncnih rešitev. V drugem delu članka predstavljamo ekspertni sistem, ki smo ga zasnovali za analizo rezultatov simulacij taktičnih radijskih omrežij. V nadaljevanju je opisana funkcionalnost sistema, metode analize, posameznih komunikacijskih parametrov in načini podajanja rezultatov.
Keywords: ekspertni sistemi; komunikacijska omrežja; radijska omrežja; simulacije