Refleksije urednikov o geografski monografiji Slovenije - Drozg, Vladimir (Revija za geografijo, 2007)
Prispevek prinaša razmišljanja urednikov o zasnovi in vsebini regionalno geografske monografije o Sloveniji. Izpostavljeno je vprašanje koncepta regionalno geografskega prikaza, metode interpretacije, kartografskih upodobitev, nacionalnea konteksta besedila ter uporabe znanstvenega instrumentarija.
Keywords: regional geography; regionalna geografija; Slovenia; Slovenija; Slowenien