Vizija organizacij: poslovni evangeliji, navigacijski simboli ali strateško izhodišče - Gruban, Brane (Teorija in praksa, 1998)
Oblikovanje vizij je poizkus artikulirati želeno prihodnost organizacij z namenom diferenciacije organizacije v okolju in motiviranja zaposlenih v njej za prispevek skupnim ciljem organizacije. Snovanje vizij organizacij v praksi pogosto ne preseže navadnega oblikovanja "oglaševalsko" naravnanih sporočil ali pa opredeljene vizije nimajo ustreznih povezav s cilji, strategijo in vrednotami organizacij. Vizije so pogosto slabo komuniciranje, zato je v procesu njihove artikulacije in udejanjanja odločilen sistem internega komunicranja v organizacijah.
Keywords: interno komuniciranje; management; organizacijska kultura; strateški management; komunikacijski management; odnosi z javnostmi