Vinko Globokar's Balkan requiem - O'Loughlin, Niall (Muzikološki zbornik, 2014)
Redki Globokarjevi "izleti" v folkloro vključujejo Études pour folklora iz leta 1968, ki imitira tehnike ljudskih glasbenikov Bosne in Makedonije ter Élegie balkanique iz leta 1992, ki objokuje balkansko tragedijo z glasbo in verbalno v smislu posvetnega rekviema.
Keywords: folk music; Globokar, Vinko, 1934-; Globokar, Vinko: Élegie balkanique; Globokar, Vinko: Études pour folklora; ljudska glasba; slovenski skladateljli