Študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani izvrstni na tekmovanju iz evropskega prava - Ogrizek, Anej (Pravnik, 2023)
Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani je vnovič izkazala angažiranost, predanost in zanimanje za aktualna vprašanja evropskega prava ter z izvrstno uvrstitvijo na tekmovanju European Law Moot Court (ELMC) dokazala, da je poznavanje evropskega prava eden ključnih temeljev za razvoj mladega pravnika. Na najprestižnejšem tekmovanju iz poznavanja prava EU se je ekipa Pravne fakultete z jedrnatimi pisnimi sestavki in samozavestnimi ustnimi nastopi uvrstila med najboljših osem evropskih in svetovnih univerz. Prav tako pa so študentje skozi dejansko stanje primera, ki je letos zadeval problematiko omejevalnih ukrepov, odgovornosti za okoljsko škodo in izgube evropskega državljanstva, razširili svoje znanje o aktualnih vprašanjih evropskega prava.
Keywords: državljanstvo EU; European Law Moot Court (ELMC); moot court; ocene in poročila; okoljsko pravo; omejevalni ukrepi; Pravna fakulteta v Ljubljani; pravo EU; študentska tekmovanja