Izzivi za odvetnike v kazenskih postopkih prihodnosti - Gorkič, Primož (Podjetje in delo, 2019)
Prispevek prikaže in analizira posebnosti kazenskih postopkov, ki bodo potekali na podlagi Uredbe o Evropskem javnem tožilstvu. Ta uredba, četudi naj bi prinesla unificirana pravila kazenskega postopka, ureja položaj obrambe zelo razpršeno, na več ravneh, z različnimi pravnimi viri. Izluščiti, kakšen je položaj obrambe, bo zato zelo zahtevno. Dodatno je položaj zagovornika otežen zato, ker njegovo strokovno znanje ne pomeni nujno dodane vrednosti pri vodenju obrambe. Jezikovne in pravne ovire v postopkih s tujimi prvinami so lahko tako zahtevne, da bo sam moral poiskati strokovno pomoč pri tistih, ki so v tujem okolju bolj domači. To pa vodi v postopke, v katerih so stroški obrambe zelo visoki, kakovostne obrambe pa deležni le premožni obdolženci.