Teoretična in terminološka izhodišča izseljenstva ter poznavanje tematike izseljenstva med slovenskimi učenci in dijaki - Ilc Klun, Mojca (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2014)
Prvi del prispevka obravnava osnovna teoretična in terminološka izhodišča izseljenstva, med drugim teorije migracij in teoretični oris nekaterih pojmov, vezanih na migracije. V drugem delu se osredotoča na prikaz ključnih ugotovitev empirične raziskave med 687 učenci in dijaki devetih slovenskih šol, ki kažejo poznavanje terminologije izseljenstva med mladimi.
Keywords: demografija; demography; dijaki; družbena geografija; human geography; human migration; izseljenci; migracije; pouk; Slovenia; Slovenija; strokovni jezik; terminologija; terminology; učenci