Similarity measures for relational databases - Hajdinjak, Melita (Informatica (Ljubljana), 2009)
Z željo po iskanju bližnjih informacij in relaksiranih odgovorov množice obogatimo z merami podobnosti. Interpretiramo relacije in operacije relacijske algebre.
Keywords: relacijska algebra; relaksirani odgovori; iskanje podobnosti; mere podobnosti