Slovenski bibliotekarski terminološki slovar - Kanič, Ivan (Knjižnica, 1996)
Slovenski jezik in bibliotekarska terminologija kot njegov strokovni rabi namenjeni segment še nimata nobenega enojezičnega razlagalnega niti večjezičnega prevajalnega slovarja. Prispevek predstavlja delo Bibliotekarske terminološke komisije ter projekt priprave razlagalnega in prevajalnega terminološkega slovarja za področje bibliotekarstva. Natančneje so opisani postopki zbiranja in obdelave slovarskega gradiva, zgradba terminološkega slovarja, predstavljen pa je tudi poskusni snopič Bibliotekarskega terminološkega slovarja
Keywords: bibliotekarstvo; library science; terminološki slovarji; Slovene; slovenščina; angleščina; English; German; nemščina; francoščina; French; poliglotski slovarji