Epitetni značaj slovanskih poganskih teonimov kot hipotetična razlaga polikefalnosti nekaterih božanstev - Mikhailov, Nikolai (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V članku gre za možnost rekonstrukcije arhetipske strukture vseslovenksega poganskega panteona, čeprav imena večine božanstev v raznih lokalnih slovanskih tradicijah ne sovpadajo
Keywords: slovanska mitologija; terminologija; terminology