Odvzem koncesije v javnem interesu in varstvo pridobljenih pravic koncesionarja - Križevnik, Mirijam (Podjetje in delo, 2013)
Avtorica se v prispevku ukvarja s pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da je odvzem koncesije v javnem interesu zakonit. Ukrep, ki posega v pridobljene pravice koncesionarja, mora biti v skladu z zahtevami načela sorazmernosti. To načelo zahteva presojo razumnosti posegov v pravno zavarovana upravičenja posameznikov ter omejuje samovoljo upravnih organov.
Keywords: javni interes; koncesije; odvzem; pravna ureditev; prenehanje; upravno pravo