Ljudska glasba znotraj umetne - Klemenčič, Ivan (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Besedilo obravnava vrednostno in hierarhično razmerje med ljudsko in umetno glasbo, ki omogoča enosmerno vključevanje prve v drugo. V obdobju med vojnama pride v Evropi o tem do osmislitve načelnih in skrajnih stalisč. Podrobnejsa obravnava na zgledu slovenske glasbe kaze to razmerje od renesanse do modernizma.
Keywords: folk music; ljudska glasba; music; glasba