Izobraževanje - Mikulec, Borut (Teorija in praksa, 2015)
V prispevku izhajamo iz razumevanja multikulturnosti kot empiričnega dejstva, ki kaže na to, da so sodobne družbe večkulturne ali da to postajajo. V tem okviru nas zanimata vloga in prispevek izobraževanja pri urejanju multikulturne družbe, saj je izobraževanje prepoznano kot gonilna sila pri vzpostavitvi novega interkulturnega diskurza. V prispevku poudarimo pomen interkulturnega izobraževanja in pokažemo, da je to ena izmed najpomembnejših izobraževalnih iniciativ, ki lahko naslovi problem neenakosti v izobraževanju. Ob tem analiziramo možen teoretski okvir interkulturnega izobraževanja in opozorimo na nevarnost mitologizacije izobraževanja kot "čudežne tabletke" za reševanje problemov sodobne družbe.
Keywords: Družba; Education; Izobraževanje; medkulturnost; Multiculturalism; Multikulturalizem; Society