Description of a new species of the genus Oncopsis (Hemiptera: Cicadomorpha: Cicadellidae) from Greece - Mühlethaler, Roland (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2008)
Opisana je Oncopsis krios - nova vrsta škržatka iz poddružine Macropsinae z gore Killini v Grčiji. Nova vrsta pripada sorodstvu O. alni in se razlikuje odvrst O. alni, O. planiscuta, O. appendiculata in O. tristis z vrsto znakov vobarvanosti in obliki spolnih organov. Podan je ključ za vse evropske vrste sorodstva O. alni. O. krios je bila najdena na brestu (Ulmus sp.), ki je nova hranilna rastlina za rod Oncopsis. Vse druge znane evropske vrste rodu Oncopsis živijo na rastlinah iz družine Betulaceae.
Keywords: entomologija; Grčija; Greece; nove vrste; škržati; taksonomija