Vpliv silicija in analiznih odstopanj na tehnologijo valjanja dinamo trakov - Robič, Roman (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
S pomočjo tlačnih cilindričnih preizkusov smo raziskovali preoblikovalnost nekaterih jekel za izdelavo elektropločevin v temperaturnem območju med 750 in 1200°C. V neposredni proizvodnji smo proučevali vpliv preoblikovalnosti omenjenih jekel na ravnost in geometrijo toplo valjanih trakov, na porazdelitev sil valjanja med prevleki in na obrabo delovnih valjev.
Keywords: jeklo; elektro jeklo; valjanje; preoblikovalnost