The practice of embellishments during Giuseppe Tartini's lifetime - Rubagotti, Camilla (Muzikološki zbornik, 2025)
Članek želi dati vpogled v evropski glasbeni kontekst Tartinijevih pravil za okraševanje. Z opazovanjem podobnosti in razlik v razpravah oz. učbenikih, objavljenih v času violinistovega življenja, prikazuje pestrost pogledov na to vprašanje, ki so sobivali v Evropi na začetku osemnajstega stoletja.
Keywords: eighteenth-century music; embellishments; glasba 18. stoletja; okraševanje; Tartini, Giuseppe