H KRTU Na koktajl iz prepeličjih jajc V bežigrajski soseski BS-3, blizu zadnje avtobusne posta-je dvajsetice, so Ljubljanske mlekarne novembra lani po-leg nove, dobro založene tr-govine odprle tudi prikupen lokalček. Ker se skriva pod zemljo in ni na očeh mimoido-čih, se ga je prijelo ime KRT. Na Krtovem jedilnem listu so napisana podobna nenavadna in očarljiva imena. kot pri nje-govih sestrah Miški in Muci v centru mesta. Razni mlečni koktajli - koktail BS-3, Napoj BS-3, Mucin sprehod. Sončni zahod, koktajl iz prepeličjih iajc in drugi premamijo še takšnega omahljivca. Seveda ne gre brez znane gibanice, sladoledov in sirovih jedi. Lokal je odprt vsak dan od sedmih zjutraj do sedmih zve-čer. ob sobotah pa do dveh popoldne »Največ obiska ima-mo zjutraj in okoli poldneva. ker se nas Ijudje še niso čisto navadili,« nam je povedala MARIJA KERMELJ, poslovodja lokala. Največkrat se obisko-valci odločijo za koktajl \z pre-peličjih jajc. ki jih Krtu in Miški - edinima v Ljubljani - pripe-Ijejo iz Biotehniške fakultete. Zenske pravijo, da je zelo zdrav, moški pa ga pi|ejo na-mesto moškega čaja. Za bralce Zbora občanov je Marija Kermelj zaupala tudi re-cept za pripravo ocvrtega sira z jabolki ah s šunko Njegova skrivnost je, da moramo sir dvakrat panirati in ne samo en-krat, če ne. nam steče ven m se razleze KRTOV OCVRT SIR Z JABOLKI ALI S ŠUNKO (za eno osebo) 10 dkg sira 1 rezina jabolka ali 1 rezina šunke Sir \n rezino jabolka ali sir z rezino šunke skupaj paniramo v stepenem jajcu in drobtinah - dvakrat. Čvremo ga v vročem olju toiiko časa. da dobi zlato-rumeno barvo. VIDA PETROVČIČ