Angeli in Ognjenci - Ježovnik, Janoš (Jezik in slovstvo, 2016)
Prispevek obravnava prevode rezijanske narečne poezije Renata Quaglie v slovenski knjižni jezik prevajalca Marka Kravosa v zbirki Baside ter objavah Stara piščal in Pogled. Ob poprejšnji osvetlitvi družbeno-jezikovnih okoliščin analizira problematiko prevajanja rezijanskega narečja kot enega najbolj oddaljenih od slovenskega knjižnega jezika.
Keywords: slovenska narečna književnost; slovenska poezija; narečna poezija; Resian dialect; rezijansko narečje; rezijanščina; prevodi v slovenščino