Vrednotenje knjižničnih katalogov s stališča uporabnikov - Petek, Marija (Knjižnica, 1998)
Čeprav knjižnični katalogi obstajajo že stoletja, se je raziskovanje katalogov kot orodja za iskanje pričelo šele v zadnjem času. Knjižničarji želimo ugotoviti, kako katalog dosega svoje cilje, kako se uporablja, kako uspešno je iskanje ter njegove pomanjkljivosti. Prispevek obravnava vrednotenje knjižničnih katalogov s stališča uporabnikov. Opisane so funkcije katalogov, metode za vrednotenje in njihove značilnosti.
Keywords: Knjižnični katalogi; Raziskave; knjižnice; uporabniki; raziskovalne metode