Luka Dončić skozi analizo sezone 2021/2022 - Bergant, Blaž (Šport (Ljubljana), 2022)
Luka Dončić trenutno velja za enega najboljših košarkarjev, je ponos Slovenije, vzor mladim košarkarjem in košarkaricam ter svetovna košarkarska zvezda. Pri triindvajsetih letih ima za seboj že veliko individualnih in moštvenih uspehov, v zadnji NBA-sezoni 2021/2022 pa je dosegel tudi najboljši klubski rezultat. V članku je predstavljena statistična analiza zadnje sezone v ligi NBA.
Keywords: analiza igre; Dončić, Luka; košarka; liga NBA; slovenski košarkarji; slovenski športniki; statistika; šport