Crimmigration in Slovenia - Bajt, Veronika (Dve domovini, 2019)
Avtorici v članku obravnavata "krimigracijo" (tj. kriminalizacijo migracij) v Sloveniji. Raziskujeta elemente kriminalizacije migracij v pravnem okviru, institucijah in politikah. Uokvirjanje tematike na normativni ravni institucij analizirata skupaj s pregledom izvajanja konkretnih postopkov v praksi, analizo političnih in strokovnih mnenj pa združujeta z analizo učinkov, ki jih imajo krimigracije na migrant(k)e. Ugotavljata, da izkušnje oseb, ki migrirajo, s krimigracijskimi ukrepi potrjujejo, da migracijska politika v Sloveniji, tudi kot posledica izvajanja smernic EU, postaja strožja in vedno bolj usmerjena v povečevanje kriminalizacije migracij.
Keywords: asylum; azil; begunci; crimmigration; kazensko pravo; krimigracije; kriminalizacija; migracije; migracijska politika; migration; Slovenia; Slovenija