Sociabilnost posameznikov med teritorialno in omrežno organizacijo družbe - Lenarčič, Blaž (Teorija in praksa, 2010)
Ena izmed ključnih značilnosti današnje družbe je, da se poleg iz fizičnih entitet sestoji tudi iz tokov, ki omogočajo simultanost družbenih praks brez teritorialne omejenosti. Izhajajoč iz tega, je temeljni namen prispevka preučitev razmerja med sociabilnostjo posameznikov v fizičnem in kibernetskem prostoru. V tem smislu avtor argumentira tezo, da sociabilno delovanje posameznikov v kibernetskem prostoru pozitivno vpliva na njihovo druženje oziroma delovanje v fizičnem prostoru. Pri tem izhaja iz prepričanja, da je za preučevanje družbenih dinamik v kibernetskem prostoru izrednega pomena preseganje vsiljevanja tradicionalnih konceptov, značilnih za fizični prostor.
Keywords: družba; society; informacijska družba; kibernetski prostor; družbena omrežja; informacijska tehnologija; information technology; komunikacijska tehnologija