Aktivnosti v naravi, dodana vrednost pri športni vzgoji na Fakulteti za strojništvo - Bratuž, Jože (Šport (Ljubljana), 2019)
Na Fakulteti za strojništvo že približno 30 let pri programu športne vzgoje ponujamo tudi aktivnosti v naravi. Predavatelji športne vzgoje na Fakulteti za strojništvo pri organizaciji aktivnosti v naravi uspešno sodelujemo s pedagogi drugih fakultet Univerze v Ljubljani. Vsako leto organiziramo petdnevni tečaj alpskega smučanja v Kranjski Gori, enodnevna smučanja, različne pohode, jadranje, taborjenje in druge aktivnosti. Udeležba študentov strojništva na teh aktivnostih v naravi je zelo visoka. Smatramo, da ima udeležba na aktivnostih v naravi pozitiven učinek na celostni osebnostni razvoj študentov.
Keywords: aktivnosti v naravi; Faculty of Mechanical Engeneering; Fakulteta za strojništvo; hiking; outdoor activities; physical education; pohodništvo; skiing; smučanje; sport; students; šport; športna vzgoja; študenti; University of Ljubljana; Univerza v Ljubljani