Te la dico, te la scrivo - Oretti, Laura (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtorica odpira pomemben problem v ljudskem priupovedništvu: razkorak med govorjenim in zapisanim. V svojem prispevku predstavlja poseben zgled: pripovedovalka, Rovinjčanka, roj. 1922 je zgodbo (Pastir namesto duhovnika odgovarja na kraljeva vprašanja - AT 922) povedala in sama tudi zapisala
Keywords: ethnology; etnologija; ljudsko slovstvo; oral literature