Josip Žontar in Eberhard von Künßberg - Košir, Matevž (Zbornik znanstvenih razprav (Pravna fakulteta. 1991), 2020)
Razprava je nastala na podlagi še neobjavljene korespondence med Josipom Žontarjem in Eberhardom Künßbergom. Najprej je predstavljeno njuno raziskovalno delo. Korespondenca je povezana z Žontarjevim sodelovanjem pri Nemškem pravnozgodovinskem slovarju, ki ga je vodil Künßberg. Künßberg je Žontarja povabil k sodelovanju leta 1937, ko je Žontarja obiskal v Kranju. Leta 1938 je po udeležbi na mednarodnem zgodovinskem kongresu v Zürichu Žontar Künßbergu vrnil obisk v Heidelbergu. Takrat si je Žontar ogledal tudi arhiv, zbran v okviru Nemškega pravnozgodovinskega slovarja. Njuno sodelovanje in izmenjava strokovnih mnenj ter tiskov je trajala vse do Künßbergove smrti leta 1941. Žontar se je nato še dopisoval z vdovo Katarino von Künßberg.