Defining internationalisation, globalisation and Europeanisation in higher education - Dagen, Tamara (Teorija in praksa, 2019)
Čeprav se področje raziskovanja visokega šolstva dinamično razvija, hkrati prihaja do njegove fragmentacije, ki še vedno ne omogoča jasnih opredelitev in razmejitev pojmov globalizacije, internacionalizacije in evropeizacije visokega šolstva. V članku so predstavljeni rezultati iskanja skupnih elementov teh opredelitev, ki temeljijo na sodbah strokovnjakov za visoko šolstvo, zbranih z uporabo metode Delphi.
Keywords: Europeanization; Evropeizacija; Globalizacija; Globalization; Higher education; Internacionalizacija; Internationalization; Visoko šolstvo