Zagotavljanje kakovosti pri razvijanju mamogramov - Miklavčič, Lucijan (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Uporaba senzitometra in denzitometra za spremljanje učinkovitosti pri razvijanju filmov mora biti poznana ekipi, ki se ukvarja z zagotavljanjem kakovosti na področju radiologije, posebno pa v mamografiji. Prispevek uvaja bralca v osnove, ki so potrebne za razumevanje programa zagotavljenja kakovosti in spremljanja parametrov pri razvijanju mamografskih filmov.
Keywords: diagnostika; dojke; kvaliteta; Mammography; mamografija; Quality control; Technology, radiologic; X-ray film