Jože Pučnik - Komel, Dean (Traditiones (Ljubljana), 2014)
Jože Pučnik se je iz različnih razlogov, v prvi vrsti pa zaradi izkušnje političnega zapornika, prej ko ne izogibal igranju vloge "politične osebnosti". Slovenska javnost ga le rezervirano postavlja med najpomembnejše politične osebnosti 20. st. Hkrati pa je bilo njegovo politično delovanje oprto ravno na zastopanje "svobodne osebnosti".
Keywords: political history; Pučnik, Jože, 1932-2003; politična zgodovina; cultural anthropology; kulturna antropologija; personalities; Slovenia; znamenite osebnosti; Slovenija