Knjige iz 16. stoletja - Ivančič, Damjana (Knjižnica, 2001)
V prispevku avtorica predstavlja značilnosti knjig iz 16. stoletja, ki so del obsežnejše zbirke redkih in dragocenih knjig "Rara", ki jo hranijo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru. Opisani so tudi začetki tiskarstva v Istri in Kopru, zunanje značilnosti knjig iz 16. stoletja v primerjavi z inkunabulami in kratek opis 38 naslovov oziroma 33 enot knjig iz omenjene zbirke.
Keywords: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja; Koper; stare knjige; dragocene knjige; 16. stol.