Preloženi rudisti v paleocenskem flišu pri Anhovem - Pleničar, Mario (Geologija, 2001)
Breče spodnjepaleocenskega fliša okolice Anhovega vsebujejo rudiste, ki so naseljevali življenjski prostor na severnem robu Dinarske karbonatne platforme, od koder so bili v času njenega razpada prenešei v flišni bazen. Opisani so naslednji rudisti, ki pripadajo različnim spodnje in zgornjekrednim formacijam: Vaccinites vesiculosus (Woodward), Hippuritella lapeirousei (Goldfuss), H. nov. sp. ex. gr. castroi sensu Vicens, H. heritschi (Kühn), Hippurites bioculatus(Lamarck), H. conicus adriaticus Sladić-Trifunović, H. Turgidus Rolland du Coquan, H. collicatus Woodward, Bournonia cf. excavata (D´Orbigny) Douvillé, Sabinia aniensis Parona, S. sublacensis Parona, Sabinia sp., Offneria cf. italica Masse, in Offneria sp.
Keywords: Anhovo; fliš; fosili; paleocen; paleontologija; paleontology; sedimenti; školjke