Mladi prostovoljci programa Evropska solidarnostna enota (ESE) v šolski knjižnici - Bajda, Urška (Šolska knjižnica, 2020)
V prispevku je opisan način sodelovanja šole in šolske knjižnice z lokalno skupnostjo preko povezave z Mladinskim centrom v mednarodnih projektih mladih prostovoljcev programa Evropske solidarnostne enote (ESE). Predstavljeno je delo treh prostovoljk iz Rusije, Turčije in Španije, ki so v razdobju dveh let pridobivale izkušnje pri delu z mladimi v šolski knjižnici na OŠ Tončke Čeč v Trbovljah.
Keywords: ESE; medkulturnost; mednarodni projekti; osnovne šole; prostovoljci; sodelovanje; šolske knjižnice; učenci