Neželeni učinki uporabe anaboličnih androgenih steroidov - Žvegelj, Gal (Šport (Ljubljana), 2020)
Anabolični androgeni steroidi (AAS) so najbolj pogosto uporabljena farmakološka skupina iz Liste prepovedanih snovi in postopkov v namene dopinga pri vrhunskih športnikih, prav tako so zelo razširjeni med rekreativnimi športniki, adolescenti in ostalimi odraslimi. Uporaba AAS je povezana s številnimi neželenimi učinki, ki smo jih v tem preglednem članku predstavili po organskih sistemih.
Keywords: adverse effects; anabolic androgen steroids; anabolični androgeni steroidi; antidoping; anti-doping; doping; neželeni učinki; šport; toksičnost; toxicity