Ovrednotenje kakovosti vzorca naravne vode iz reke Drave - Breznik, Nika (Kemija v šoli in družbi, 2020)
Analizirali smo vzorec vode iz reke Drave, saj ta predstavlja napajalno zaledje podzemnih voda. V vzorcu smo določili koncentracijo magnezijevih, kalcijevih in kloridnih ionov, hidrogenfosfata, nitritov in bikarbonata. Vzorcu smo določili še pH in izmerili prevodnost vode.
Keywords: bikarbonat; hidrogenfosfat; Kalcij; klorid; Magnezij; nitriti; Onesnaževanje okolja; ovrednotenje kakovosti vode; reka Drava