European regionalism and the search for new representational spaces - Williams, Colin H. (Annales. Series historia et sociologia, 1997)
Članek obravnava vprašanje regionalizma v luči iskanja novih, v družbenem pogledu ustreznih reprezentativnih prostorov. Nedvomno se v evropskem kontekstu srečujemo s problemom regionalizacije oziroma decentralizacije, ki pa se ne prekriva nujno z regionalističnimi zahtevami in pričakovanji.
Keywords: etnične skupine; Europe; Evropa; integracije; narodnostno vprašanje; regionalizem