Liberalismus und Partikularismus im neuen Europa - Šumič-Riha, Jelica (Filozofski vestnik, 1993)
Prispevek obravnava modernistično in postmodernistično pojmovanje razmerja med zakonom (pravom) in pravičnostjo. Pri tem izpostavi predvsem dva modela: habermasovsko-rawlsovski na eni strani in lyotardovski na drugi. Članek pokaže ob zgledu odnosa zahodne Evrope do Bosne nezadostnost obeh modelov
Keywords: 20.st.; Europe; Evropa; filozofija; liberalism; liberalizem; partikularnost; philosophy