Kalcinacije in mikrokalcinacije - Rener, Miljeva (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Cobra tretjina karcinomov vsebuje mikrokalcinacije, zaradi katerih jih pogostoodkrijemo v zgodnjem, lahko celo v preinvazivnem stadiju, ko je prognoza še zelo ugodna. Najpomembnejša slikovna diagnostična metoda je še vedno mamografija, ki jo v naši ustanovi pogosto dopolnjujemo s tankoigelno biopsijo pod vodstvom Citoguide-a, včasih tudi z ultrazvokom. Radiolog, ki krmari med Scilo in Karbido napačno pozitivnih in napačno negativnih izvidov, mora biti oborožen z dobršno mero znanja in izkušenj.
Keywords: Breast neoplasms; Calcinosis; Diagnosis; diagnostika; dojke; Mammography; mamografija; novotvorbe; Pathology; rak (medicina)