Na Trški gorici že dan zvoni --- - Ložar-Podlogar, Helena (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtorica govori o romanjih k Mariji na Trško goro pri Novem mestu in o stari romarski Marijini pesmi. K zbirki 46 pesmi, objavljenih v Slovenskih ljudskih pesmih II (1981) v razdelku Marija in romarice, prispeva novi dolenjski varianti
Keywords: Ethnopoetics; ljudske pesmi; slovstvena folklora; Slovene literature; slovenska književnost