Korpusni pristop k izdelavi terminoloških slovarjev - Logar Berginc, Nataša (Jezik in slovstvo, 2008)
Prispevek opisuje postopke izbora in obdelave gesel za namen gradnje terminološkega slovarja odnosov z javnostmi. V uvodnem delu je podana utemeljitev korpusnega pristopa h gradnji terminoloških slovarjev, saj korpus ponuja številne tehnološko in metodološko naprednejše možnosti vpogleda v inventar terminov na določenem področju. Osnova za izbor gesel so samodejno izdelani seznami terminoloških kandidatov, se pravi besed in besednih zvez, kina podlagi statističnih obdelav in oblikoskladenjskih značilnosti izstopajo kot za stroko pomembne. Ročni pregled tako pridobljenih seznamov pokaže njihovo uporabnost, pa tudi nekatere probleme, povezane z razlikovanjem terminov od neterminov in terminov od terminoloških kolokacij.
Keywords: Slovene; slovenščina; Terminology (Science); Dictionaries; leksikografija; lexicography; terminologija; terminology; terminološki slovarji; slovarji