Ptice otoka Srakane Vele v creško-lošinjskem arhipelagu - Geister, Iztok (Annales. Series historia naturalis, 1997)
Na kvarnerskem otoku Srakane Vele (Hrvaška) je bilo v letih 1994-96 popisanih 23 gnezdilk, 7 gnezdilk sosednjih otokov in v letih 1974-96 77 selivk. Naravovarstveno je najpomembnejše gnezdenje prilivke Burhinus oedicnemus.
Keywords: bird; Croatia; Hrvaška; ornitologija; otoki; ptice; Srakane Vele