Učinek glasbe - Stefanija, Leon (Muzikološki zbornik, 2007)
Prispevek prinaša pregled raziskovanja učinkov, vezanih na glasbo. Učinek glasbe je podan skozi komentarje raziskav o funkcijah glasbe, kot jih ponujajo avtorji od Merriamovega znamenitega seznama desetih funkcij glasbe naprej skozi optiko različnih disciplin, kakor tudi skozi gledišče raziskav, ki se osredotočajo na glasbene preferenc.
Keywords: funkcije glasbe; muzikologija; socialna psihologija glasbe; spoznavoslovje glasbe; učinki glasbe