The ganga paradox - Prica, Ines (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Namen prispevka je pozornost simbolični usodi 'nenavadnega' izraza folklore, ki se je, zahvaljujoč nedvoumni avtentičnosti, prebil na mednarodno zaščiten položaj na seznamu svetovne dediščine, hkrati pa ga spremljajo dolgotrajne in nerazrešene kontroverznosti lokalnega političnega tabuja in subverzivnosti.
Keywords: ethnology; Etnologija; folkloristics; Folkloristika; Politična folklora; Simboli; symbol; Croatia; Hrvaška; Hercegovina; ljudska glasba; folk music; ljudsko petje; ganga